dilluns, 15 de juliol del 2013

El mecenes que cobeja la USAP

Publicat el dilluns 15/07/13 al diari El 9 Esportiu
Description de l'image  francoisriviere2.jpg.
Si la marxa de l'icònic president Paul Goze ja va significar un petit daltabaix a Perpinyà, el que ara s'apropa pot arribar a esdevenir la tempesta perfecta.
El campionat francès de rugbi s'ha professionalitzat fins a nivells insospitats fa només una dècada. Els millors jugadors del món abandonen les lligues dels seus països i signen contractes milionaris amb els clubs del Top 14. Clubs com ara el Toló o el Tolosa van per la vida amb la butxaca foradara, gràcies a milionaris que busquen projecció amb l'esport o al patrocini de grans conglomerats, com ara Airbus.
Amb aquest panorama, clubs amb vocació de ser capdavanters però amb una estructura de club social de tota la vida, com ara la USAP, es troben en una situació molt complicada, bàsicament perquè no poden seguir el tren dels grans pel que fa a inversions i fitxatges. En aquest context, quan tot és a punt per a una nova temporada, ha irromput amb força a Perpinyà un personatge amb les butxaques plenes que assegura estar disposat a invertir deu milions d'euros en cinc anys al club de Perpinyà a canvi d'esdevenir-ne l'accionista majoritari i el president. L'inesperat mecenes es diu François Rivière. És un empresari vinculat a la construcció i al negoci dels aparcaments. També és conegut per un intent frustrat d'accedir a l'alcaldia de Perpinyà, en les eleccions de l'any 2009, quan va obtenir el 8% del vots.
Rivière assegura que té el suport d'un grup d'inversors, però l'actual president, Daniel Besson, no acaba de veure clar el projecte del mecenes, que, en acabar la seva trobada amb Besson per exposar-li les seves idees, va declarar a la premsa que estava preparat “per estendre un taló de centenars de milers d'euros avui mateix”, si el club acceptava la seva oferta.
Ja veurem què resultarà de tot plegat. De moment, el diari perpinyanès L'Indépendant ha assegurat que els altres accionistes de la USAP han manifestat “per unanimitat” la seva intenció d'acceptar l'oferiment de Rivière.
A Perpinyà, hi ha una certa eufòria, però els més veterans repeteixen allò d'“això és massa bo per ser veritat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada