dilluns, 29 de juliol del 2013

Els ‘pumas' redoblen l'aposta



Publicat el dilluns 29/07/13 al diari El 9 Esportiu
UAR+logo.jpg
El rugbi argentí va viure l'any passat una fita històrica, en participar per primer cop al Campionat de Rugbi l'equivalent al Sis Nacions de l'hemisferi sud.

El país sud-americà viu el rugbi amb passió des que els anglesos que van anar-hi a construir la xarxa de ferrocarrils en el segle XIX van dur unes quantes pilotes ovalades a les seves maletes. El rugbi argentí va mantenir-se fidel a l'amateurisme, tot alimentant els millors equips europeus amb grans jugadors, fins que els organismes internacionals que regeixen l'esport van pressionar per tal que l'Argentina deixés de ser l'excepció a la regla. En aquest procés, l'ingrés al Campionat de Rugbi va ser una peça clau. La primera participació dels pumas es va saldar amb cinc derrotes i un empat contra els Sprinboks, però aquests resultats no reflecteixen el bon joc dels argentins, que van donar la cara en cada partit.
Per a l'edició 2013, els pumas volen fer les coses millor i assegurar-se que el primer triomf no trigarà a arribar. Per això han fitxat Graham Henry com a entrenador principal a temps complet. Henry va guanyar la copa del món amb Nova Zelanda i sap el pa que es dóna a l'elit del rugbi de l'hemisferi sud. També s'han assegurat el retorn del mític Felipe Contepomi, que encara té coses a dir.
Els pumas necessiten administrar millor els seus recursos, estirar tots els jugadors disponibles i prioritzar els partits que sí que poden guanyar. Les grans figures argentines del rugbi europeu, com ara Juan Hernández o Horacito Agulla, garantiran el joc col·lectiu de qualitat que els caracteritza, però també valdrà la pena posar l'ull a nous talents com ara Matías Díaz o Pablo Matera.
El rugbi internacional segueix amb expectació el creixement del rugbi argentí i la consolidació del seu pas al professionalisme. Per assegurar-se que no es perd l'interès, han posat una pastanaga molt interessant a la punta de la canya argentina: places per als millors equips argentins en un campionat Super Rugby ampliat a partir de l'any 2015!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada