dilluns, 17 de març del 2014

Exemples ovalats per al futbol

17/03/14 el 9 esportiu

Començarem amb una filtració per si us voleu estalviar de llegir: aquesta és una altra columna per fer comparacions odioses entre el futbol i el rugbi, especialment pel que fa a la tasca dels àrbitres i l'actitud dels jugadors i els espectadors.
Dissabte, els aficionats del rugbi vam gaudir d'un d'aquells dies inoblidables: els tres partits finals del torneig de les Sis Nacions amb tres seleccions amb possibilitats de coronar-se campiones. Va ser precisament en el partit final, el que enfrontava França i Irlanda a París, que es va viure un d'aquells episodis que haurien de fer caure la cara de vergonya als que manen en la FIFA i en el futbol mundial.
Era el minut 78 de partit. Irlanda estava pel davant d'un resultat molt ajustat (20 a 22), que reflectia el que havia estat un matx molt intens, molt treballat, molt disputat. Poques hores abans, Anglaterra havia apallissat Itàlia i si els irlandesos no aconseguien el triomf a París serien ells els campions del Sis Nacions 2014. A només 1 minut i 20 segons del final, el francès Damien Chouly va plantar la pilota ovalada darrere la línia de marca. Era el triomf per a França, que amb aquests cinc punts passava al davant en el resultat i deixava Irlanda sense el campionat. El àrbitre va fer sonar el xiulet i va aixecar la mà, confirmant l'assaig. El que va passar després, però, va ser una lliçó d'esportivitat del rugbi cap al futbol, i també de savoir faire dels afeccionats francesos. El jutge de línia i el jutge de televisió (la FIFA encara no s'ha assabentat que esports com ara el rugbi o el bàsquet fan servir el vídeo per augmentar la certesa de les decisions arbitrals?) van advertir l'àrbitre principal que s'havia produït un avant abans de l'assaig, per la qual cosa calia invalidar la marca francesa. Així es va fer. Ni una sola protesta dels jugadors francesos, ni una sola reacció extemporània dels espectadors, més enllà de la frustració expressada no pas per la decisió dels arbitres, sinó per no haver pogut guanyar el partit. Resultat: Irlanda campiona.
Senyors de la FIFA, ara que s'apropa el mundial, feu una trucada a la gent del rugbi, que us explicaran quatre cosetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada