dilluns, 10 de març del 2014

Ja només falta París

10/03/14 el9 esportiu

Ja només ens queda la jornada final del torneig de les Sis Nacions de rugbi d'enguany. Serà un cap de setmana apassionant perquè encara pot passar qualsevol cosa. Anglaterra, França i Irlanda arriben empatats en punts i sembla que els primers ho tenen tot de cara, perquè el partit final serà amb Itàlia, que, tot i millorar any rere any, encara és la ventafocs del torneig. Els altres dos punters s'enfrontaran entre ells a París, en un partit que serà una veritable final. França no agrada, no juga bé i pateix més del compte, però ha guanyat tres matxs i ningú no dubta que presentarà batalla. Una part del meu cor voldria veure el català Nicolas Mas aixecant el trofeu, perquè és un gran jugador i una gran persona, que viu amb dignitat l'exili a Montpeller. Però haig d'admetre que és una part molt petita del meu cor. Tota la resta espera amb delit un triomf d'Irlanda.
Irlanda ha de guanyar el Sis Nacions 2014. Les raons són nombroses. Us n'exposaré algunes. Si els francesos tenen catalans a les seves files, com ara Mas o Guirado, els irlandesos tenen el debutant Jordi Murphy, de qui ja vam parlar en aquesta mateixa columna.
D'altra banda, ningú que hagi vist el partit de dissabte passat entre Irlanda i Itàlia no pot deixar d'admetre que el mític Brian O'Driscoll, que es retira de les competicions internacionals enguany, es mereix fer-ho amb un Sis Nacions sota el braç. Amb 35 anys, encara va donar dissabte proppassat tota una lliçó de joc i d'estat físic impecable als joves que l'acompanyen en la selecció verda.
Un tercer motiu que desperta la meva admiració és veure compartir selecció jugadors de la República d'Irlanda i de l'Ulster. Tota una lliçó per als integristes que manen l'esport espanyol.
Finalment, us en donaré un altre, de motiu, per anar a comprar unes Guinness i preparar-vos per celebrar la victòria verda: l'estadística. Anglaterra guanyarà segurament Itàlia amb un marcador ampli i empatarà en punts amb Irlanda al capdavant de la classificació, però la diferència en punts de partit és tan gran en favor dels irlandesos, que per donar-li la volta els anglesos haurien de guanyar els italians per 50 punts de diferència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada