dilluns, 15 d’agost del 2011

El món és ovalat, no pas rodó

Està científicament demostrat que el món no és pas rodó com un baló de futbol, sinó aplanat als pols, és a dir ovalat, com una pilota de rugbi.
En un país que gira al voltant del futbol, parlar de qualsevol altre esport sembla una bajanada. Tot i això, la nova etapa d’aquest diari que teniu a les mans ha donat un senyal esperançador de bon començament, amb la pàgina dedicada a la Santboiana, publicada en l’edició d’ahir diumenge. Els responsables d’El 9 m’han confirmat que el rugbi –i la resta d’esports minoritaris practicats per desenes de milers de catalans sense cap ressò en els mitjans– tindran el seu espai a les planes de l’únic diari esportiu en català. Visca!
El rugbi és un esport amb una enorme tradició al nostre país –i no només al nord dels Pirineus, estroncada de manera violenta per una legislació franquista encara vigent, que va dissoldre la Federació Catalana de Rugbi, membre fundadora de la internacional. Tanmateix, amb la federació renascuda en democràcia, l’esport és més viu que mai, amb més de 4.000 llicències només al Principat, amb clubs actius i vigorosos arreu del territori.
El rugbi és potser l’esport col·lectiu per excel·lència, en què els valors de la companyonia, la cooperació i el savoir-faire són inculcats des de les categories inferiors fins als professionals més competitius. En el rugbi no hi ha lloc per als cracks individuals per sobre del col·lectiu. No hi ha lloc per a un Maradona que es carregui a les espatlles deu jugadors mediocres i guanyi un mundial. El rugbi és equip o no és res. Un concepte que exerceix una influència positiva immensa en la mainada i el jovent, que troben en el rugbi uns valors que falten en moltes famílies i en el sistema educatiu. Us convido a assistir a qualsevol partit de nens i nenes. No hi trobareu l’espectacle lamentable de pares energúmens insultant l’àrbitre o escridassant els seus fills per no haver aturat el contrari amb una bona coça.
D’aquí a poc menys d’un mes, tindrem una oportunitat d’or per gaudir del millor rugbi, amb la copa del món que comença el 9 de setembre a Nova Zelanda, un país que viu aquest esport amb una passió inusitada. La llar dels All Blacks i la seva intimidatòria dansa maori prèvia als partits, la Haka. Per cert, en trobareu la millor cobertura a les pàgines d’El 9 Esportiu.

Llegir la columna original a El 9 Esportiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada