dilluns, 30 de gener del 2012

Navata aposta pel rugbi català

Un dels aspectes més notables de les grans crisis com la que estem patint és que posa de manifest que al món hi ha persones de dues menes: les que ploren en un racó tot enyorant èpoques passades i les que planten cara i aprofiten les finestres d’oportunitat que ofereix la crisi.
Dies enrere vaig veure en acció un grup de gent que pertanyen al segon grup. Va ser a Navata, un municipi de l’Alt Empordà de poc mes d’un miler d’habitants. La selecció femenina de rugbi de Catalunya va jugar un amistós amb França Militar, un combinat format per integrants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat francès. El resultat (49-0 a favor de les catalanes) és una anècdota que serveix per posar de manifest el gran nivell del rugbi femení al Principat.
La notícia de veritat era l’acte d’inauguració d’un magnific camp de rugbi de gespa natural, condicionat per l’Ajuntament de Navata amb un objectiu molt clar i concret: atreure equips professionals del rugbi europeu a fer estades de pretemporada, tot seguint les passes d’equips de futbol com ara el RCD Espanyol o el Vila-real. Precisament, el nou camp de rugbi és a la vora del de futbol que fan servir els equips de primera que vénen a concentrar-se a Torremirona, un complex de luxe situat al mateix terme municipal.
Un grup de valents, encapçalats per Jordi Córdoba, van convèncer l’equip de govern municipal de l’alcalde Jaume Homs que la situació geogràfica de Navata era ideal per atreure equips professionals de rugbi, sobretot si entenem que Catalunya no comença a la Jonquera sinó al castell de Salses. Han fet un camp de gespa natural i ja s’han signat convenis amb la Federació Catalana de Rugbi i amb el Comitè del País Català, del Rosselló, i el dia de l’amistós es van deixar veure directius de les seccions del FC Barcelona avaluant el magnífic estat de les instal·lacions. No cal dir que el suau clima mediterrani és un gran atractiu per a equips del Top14 francès i de les illes Britàniques, que ja han manifestat el seu interès per utilitzar Navata per fer-hi alguna estada. Bravo!


Publicat al diari El 9 Esportiu el dia 30 de gener de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada