dilluns, 9 de juliol del 2012

La FIFA m’ha escoltat!


Publicat el dilluns 9 de juliol de 2012 al diari El 9 Esportiu

No he tingut mai cap dubte de l’enorme influència del diari El 9 Esportiu en general i d’aquesta columna en particular. No comptava, però, que les conviccions dels totpoderosos de la FIFA trontollessin com a conseqüència dels darrers lliuraments d’aquest humil racó d’opinió.
Després d’insistir en més de dues i tres ocasions en el fet que el futbol té un problema –tot guanyant-me un bon reguitzell d’insults i amenaces dels meus amics futbolers–, finalment el màxim organisme rector d’aquest esport ha decidit moure fitxa i obrir la porta a la tecnologia per millorar-lo i modernitzar-lo. De res, ha estat un plaer.
Després de 127 anys d’història, el sanedrí del futbol mundial ha decidit implantar un xip als balons i sensors a les porteries, per desterrar per sempre més els gols fantasmes.
“És un dia històric; hem pres una decisió molt moderna; l’hora de la tecnologia ha arribat”, va anunciar pomposament sa majestat Joseph Blatter. Amic Pep –ara que he constatat que llegiu aquest diari i aquesta columna, puc dir-vos Pep, oi que si?–, si haguéssiu anat a un partit de rugbi els darrers deu anys, hauríeu estalviat molts disgusts a milions d’aficionats al futbol d’arreu del món.
Permeteu-me suggerir-vos, amic Pep, que no us quedeu només amb el xip dins del cuir. Sigueu valent i accepteu que el futbol necessita un àrbitre de vídeo. Atreviu-vos a escometre una reforma profunda del reglament per fer que el futbol deixi de ser tan avorrit i tan frustrant. Estimuleu els equips atrevits i valents. Castigueu els entrenadors garrepes i ultradefensius. Adopteu les regles imaginatives i eficaces d’altres esports, com la que faculta els àrbitres a fer retrocedir deu metres l’equip que protesta o exagera una falta.
El rugbi, el bàsquet i l’hoquei han evolucionat enormement en els darrers cinquanta anys. És cert que no van fer els canvis tot d’una, sinó que es tracta d’una evolució incessant. Amic Pep, confio que ara que la tecnologia ha entrat al futbol sota el vostre guiatge, engegareu un procés evolutiu que farà del futbol un esport més atractiu i divertit. Teniu tota la meva confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada