dilluns, 30 de juliol del 2012

No oblidem el rugbi a 13!


Publicat el dilluns 30 de juliol de 2012 al diari El 9 Esportiu
Com a pare de tres fills que sóc, tinc ben clar que és impossible acontentar tothom quan hom escriu o fa quelcom. La setmana proppassada, vaig dedicar la columna a la nova USAP de Perpinyà, tot convidant els afeccionats sud-catalans a traspassar els Pirineus per gaudir d’alguns dels partits amistosos de pretemporada que es disputen a l’estadi Aimé Giral de Perpinyà.
Dilluns al matí, amb l’edició d’El 9 Esportiu ja als quioscos, no vaig arribar ni a l’esmorzar abans de rebre trucades, missatges i piulades vàries dels meus amics nord-catalans amants del rugbi a 13. “Què t’has cregut? Omples una columna parlant de partits amistosos sense importància de rugbi i no dius ni piu de la gran temporada dels Dragons Catalans a la Super League anglesa!”, en podria ser un bon resum.
Mea culpa. És una veritat com una casa de pagès. És cert que la USAP va rebre a casa el Tolosa (en un partit apassionant que va acabar 24-25, tot demostrant que el qualificatiu d’“amistós” no es pot mai aplicar a un matx de rugbi que es jugui entre catalans i occitans), però alhora els Dragons aconseguien al seu estadi un triomf treballat amb intensitat que els consolida en la tercera plaça de la Super League anglesa de rugbi a 13.
Mentre molts londinencs trempaven amb l’inici dels Jocs Olímpics, alguns patien de valent a Perpinyà, on els catalans guanyaven els London Broncos al Gilbert Brutus per 19-12, pagant un preu molt car, això sí: la baixa per lesió de Jean-Philippe Ball pel que resta de temporada. Hi ha molts motius per a l’esperança, perquè els Dragons tornen a brillar.
L’aposta nord-catalana per jugar en la lliga anglesa es demostra encertada temporada rere temporada. Els abonats dels Dragons Catalans s’han més que duplicat en els darrers anys. Tornarem a sentir la banda de música de la reina tocant Els segadors com el 2007 a Wembley abans de la final de la llegendària de la Challenge Cup? Enguany la gran final de la Super League és a Manchester, a Old Trafford, el 6 d’octubre. Si els Dragons hi arriben, m’hi trobareu, segur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada