dilluns, 20 d’agost del 2012

Lliga...? Quina Lliga?

Publicat el dilluns 20 d'agost de 2012 al diari El 9 Esportiu
He sentit comentaris que aquest cap de setmana proppassat va començar la lliga de futbol, però no em puc creure que algú pugui prestar atenció a una competició avorrida de un munt d’equips dels quals només dos tenen possibilitats de guanyar, i on la nòmina d’un sol jugador d’algun d’aquests dos equips és superior al pressupost sencer dels equips més modestos.
Ja em perdonareu, però jo aquest cap de setmana he gaudit com un nin fent cagar el tió, amb una dosi abundant de rugbi del bo. Si parlem de casa nostra, Perpinyà va esdevenir una immensa pilota ovalada dissabte. Primer, els Dragons Catalans de rugbi de 13 van guanyar amb contundència els actuals campions de la SuperLeague, els Rhinos de Leeds, en un partit trepidant que semblava controlat pels catalans però que van patir de valent en els minuts finals per aguantar un esprint final impressionant dels anglesos. Van aconseguir-ho i van emportar-se una victòria (38-34) que els catapulta quart lloc de la tabla.
Minuts després, a l’Aimé Giral, la USAP encetava una nova temporada del Top14 francès rebent el totpoderós Toló. Els occitans són uns dels millors d’Europa i van guanyar amb una certa comoditat, però la nova USAP farcida de nous fitxatges va deixar una molt bona imatge. Podem esperar grans coses d’aquest equip.
El millor del cap de setmana, però, van ser els partits inaugurals del nou Rugby Championship, successor del Tres Nacions (Austràlia, Nova Zelanda i Sudàfrica) amb l’incorporació de l’Argentina. Cap sorpresa a Sydney amb la victòria dels All Blacks davant d’Austràlia. A Ciutat del Cap, però, És cert que no van incomodar en cap moment als Springboks, però van jugar d’igual a igual i van demostrar una gran potència física, sobretot en els minuts finals, quan van evitar amb una defensa tossuda que els local aconseguissin el punt de bonificació. El partit de tornada a l’Argentina promet emocions fortes. Serà el primer partit oficial dels Pumas a casa en una competició oficial.