dilluns, 27 d’agost del 2012

El 15-S, tots a Montjuïc


Publicat el dilluns 27 d'agost de 2012 al diari El 9 Esportiu
El dissabte següent a la Diada Nacional, segurament encara tindrem ressaca de la gran manifestació que deixarà clar d’una vegada per totes que Catalunya ha decidit esdevenir un nou estat europeu i ho serà, peti qui peti.
Dissabte 15, doncs, tindrem una oportunitat immillorable per continuar celebrant de forma festiva que som catalans, tot recordant de passada que el nostre país no s’acaba al Pirineu. L’equip de rugbi més important de Catalunya, la USAP de Perpinyà, tornarà a Barcelona per disputar per primer cop a la història un partit del Top14 francès, una de les competicions de rugbi més importants del món. Els catalans jugaran de locals a l’estadi Lluís Companys davant el poderós ST de Tolosa de Llenguadoc.
Que els nostres germans del nord vulguin tornar per segon any consecutiu a disputar un matx com a locals a Barcelona (l’any passat hi van disputar un partit de la copa d’Europa amb un sonat triomf davant el Toló que va significar el passi a semifinals), ja és un motiu contundent per apuntar-nos a la festa i pujar a Montjuïc, ens agradi o no el rugbi.
Ara bé, si de veritat us agrada aquest esport o teniu curiositat per descobrir-lo, sapigueu que tindreu poques oportunitats per veure a Barcelona dos dels millors equips del continent. El Tolosa sempre és un dels rivals a batre i la USAP ha buidat la guardiola per bastir un equip altament competitiu que encara ha de demostrar la seva vàlua. Els dos primers partits del campionats han acabat en derrota, la qual cosa fa que el matx de l’estadi olímpic sigui encara més competitiu i intens, perquè els catalans hauran de buscar la victòria a qualsevol preu.
Molts clubs catalans tenen una relació d’amor-odi amb la USAP, semblant a la dels clubs de futbol catalans amb el Barça. Se l’estimen, però el veuen alhora com una amenaça que els eclipsa i els pot robar els millors talents. El que és innegable és que la USAP té un compromís absolut amb el país, la llengua i la cultura, i amb el rugbi català a banda i banda del Pirineu, que es tradueix en col·laboracions concretes que no es coneixen perquè no es fan de cara a la galeria, però que hi són. El 15-S, tothom a Montjuïc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada