dilluns, 18 de març del 2013

Ressaca del Sis Nacions

Publicat el dilluns 18/3/13 al diari El 9 Esportiu


Us he dit alguna vegada que el rugbi és possiblement el millor esport col·lectiu de tots els que es fa i es desfan?
Perdoneu l’exaltació, però és que encara em dura l’emoció de la jornada final de l’edició d’enguany del torneig de les Sis Nacions. Quina meravella! El rugbi és passió, esportivitat, respecte. I en aquesta competició inigualable que es disputa des del 1883 arriba a la seva màxima expressió.
En el rugbi passen coses com aquesta: el vigent campió, Gal·les, presenta un equip jove, renovat, que té sobre les espatlles el pes del prestigi de les velles glòries que ja no hi són. Perd el primer partit contra Irlanda i plouen les crítiques. Fins i tot hi ha qui amenaça amb la Cullera de Fusta, el premi reservat per a qui acaba a la cua de la classificació.
L’altra cara de la moneda és Anglaterra, que presenta candidatura amb un quinze consistent, amb una tècnica impecable i amb autèntiques figures mundials. Guanya amb contundència tots els rivals que se li posen al davant i es planta al partit final a Cardiff amb un clar avantatge. Serà campiona fins i tot si perd per menys de vuit punts.
Al Millenium Stadium, Anglaterra es troba amb Gal·les, que després de la derrota inicial ha guanyat França, Itàlia i Escòcia, però té enganxada a l’esquena la llufa de la derrota amb Irlanda, que poques hores abans s’enfonsava en la vergonya de ser vençuda per Itàlia a Roma per primer cop a la història del Sis Nacions.
Però en el rugbi no hi ha favorits i el més inesperat pot esdevenir realitat. Anglaterra surt al camp amb la displicència de qui se sap superior. Gal·les surt amb ganes de menjar-se el món. I se’l menja. Quan el quinze de la rosa vol reaccionar ja és tard i la millor defensa del continent no pot fer res per aturar el tsunami vermell que acaba per apallissar els blancs per 30 a 3, tot emportant-se la copa dissenyada per David Fane.
Per arrodonir la festa, França, cridada a fer un bon paper, acaba amb la seva primera Cullera de Fusta, molt merescuda. I la ventafocs del torneig, Itàlia, acaba en quarta posició i deixa clar als altres cinc que ja està en condicions de plantar cara a tothom. Visca el rugbi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada