dilluns, 9 de setembre del 2013

Els Pumas ja mosseguen

Publicat el dilluns 09/09/13 al diari El 9 Esportiu


En el món del rugbi tothom donava per descomptat que la selecció argentina, d'aquí a uns quants anys, aconseguiria un rodatge i una experiència prou àmplia per poder plantar cara a les potències de rugbi de l'hemisferi sud. L'any passat, els Pumas es van afegir al torneig de les Tres Nacions, que va passar a anomenar-se Rugby Championship, amb quatre integrants: Nova Zelanda, Austràlia, Sud-àfrica i l'Argentina.
Tots esperàvem una evolució semblant a la dels italians a incorporar-se al Sis Nacions, l'equivalent del rugbi de seleccions europeu. Itàlia va haver de menjar molts anys amb cullera de fusta fins a assolir un nivell acceptable i plantar cara amb una mica de dignitat als equips de les illes Britàniques o a França. Curiosament, la incorporació de jugadors argentins nacionalitzats va contribuir decididament a la millor del rugbi italià.
Ara bé, en el cas dels Pumas, l'aprenentatge ha anat molt més ràpid. Ja en la seva primera participació va arrencar un empat contra la selecció sud-africana en un partit que se li va escapar de les mans per poc.
És cert que els Pumas encara no han guanyat cap partit en el Rugby Championship, però la seva manera de jugar i la voluntat de plantar cara sigui qui sigui el rival han fet dels sud-americans la nineta dels ulls del rugbi mundial. Qui hauria dit que després de la jornada 3 de l'edició d'enguany del campionat l'Argentina ja hauria sumat un punt i estaria per sobre d'Austràlia en la classificació?
Aquest dissabte proppassat, al Waikato Stadium, a Hamilton, Nova Zelanda, els 28.500 neozelandesos que van assistir al partit van quedar corglaçats quan els Pumas es van col·locar 0-7 en els primers minuts del partit. Més tard, la superioritat dels All Blacks, liderats per un enorme Dan Carter, i la potència de la seva melé van posar les coses a lloc, però els argentins es van acostar a menys de cinc punts en diverses ocasions. El marcador final 28-13 pot semblar molt contundent, però la sensació generalitzada entre els espectadors i els periodistes especialitzats va ser que el partit no va ser un passeig militar, i que els Pumes estan prou madurs per aconseguir ben aviat el seu primer triomf en el Rugby Championship.
Reserveu-vos el dissabte 28 de setembre en les vostres agendes. Els All Blacks hauran de fer mitja volta al món per tornar a enfrontar-se amb els Pumas a l'estadi de la ciutat de La Plata. Sura en l'ambient del rugbi argentí una sensació creixent d'autoconfiança que fa que cada cop més gent cregui que aquest partit pot esdevenir una fita en la història del rugbi local, quan els Pumas guanyin per primer cop el millor combinat nacional del món, el de Nova Zelanda. Els Pumas s'hi deixaran la pell davant la seva afició. Si us agrada el rugbi, no us perdeu aquest partit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada