dilluns, 16 de setembre del 2013

L'esperit amateur del rugbi

Publicat el dilluns 16/09/13 al diari El 9 Esportiu

Dies enrere, Lluís Simon explicava a les pàgines d'aquest diari com la UE Santboiana s'adaptava a una nova realitat sense la casa SEAT com a patrocinador principal. El que en un altre club esportiu hauria significat un daltabaix que hauria amenaçat la mateixa supervivència de la institució (quants equips de diverses disciplines no hem vist desaparèixer de la nit al dia al nostre país després de la fugida del patrocinador principal o un mecenes milionari?), a Sant Boi és una oportunitat d'aplicar allò tan català de fer de la necessitat virtut.
La UE Santboiana va perdre ahir el seu primer partit de la temporada, però va demostrar que està sencera i disposada a plantar cara. Amb imaginació i amb aquell esperit amateur que sortosament perviu en el rugbi, el club degà del sud dels Pirineus encara donarà moltes alegries a l'esport català.
Aquesta pinya que sol fer la família del rugbi ha mig torçat el braç dels genis del màrqueting de la USAP de Perpinyà, que van decidir reemplaçar el tradicional cant Els hi fotrem de Jordi Barre per una cançó de Lenny Kravitz de fa més de 20 anys, que sona cada cop que l'equip fa un assaig. La família del rugbi català va decidir passar olímpicament dels altaveus de l'estadi i continuar cantant festivament Els hi fotrem. Aquest cap de setmana, el club va mig rendir-se i ara la mítica cançó de Barre sona completa a la megafonia de l'Aimé Giral en finalitzar el partit.
No voldria acabar la columna d'aquesta setmana fent una mica d'autopromoció, perquè les prediccions del passat dilluns sobre els pumas, els nouvinguts al professionalisme, van estar a punt de fer-se realitat abans de temps aquest dissabte proppassat, quan els argentins gairebé van obtenir el seu primer triomf al Campionat de Rugbi en la seva visita a Austràlia (14-13). Veure els australians tancats al seu camp defensant el resultat a la desesperada ha estat un magnífic preludi del que ens espera d'aquí a pocs dies, quan els All Blacks de Nova Zelanda viatgin a La Plata per jugar de visitants amb els pumas. Un partit que promet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada