dilluns, 28 de maig del 2012

Estelades contra esvàstiques


Ja ho sé que és molt repetitiu, que ja ho han explicat per activa i per passiva a tots els mitjans del país, aquest diari inclòs, però és que no me’n sé avenir.
El dia de la final de la copa del Rei de futbol va ser com una foto fixa de l’Espanya real, la de veritat, la que s’amaga darrere una democràcia de cartró pedra hereva d’una transició fallida. És una imatge tan potent que el mateix dia que la policia requisava xiulets i banderes als simpatitzants de dues aficions germanes, un grapat de feixistes —que en qualsevol estat democràtic estarien tancats en centres de rehabilitació— desfilessin amb banderes de les SS nazis i altres símbols de la mateixa naturalesa!
Mentre més de 2.000 efectius vigilaven catalans i bascos amb el propòsit d’intentar esmortir el terrorisme musical d’uns mortífers xiulets, els falangistes repartien volants amb la lletra d’una cançó que es va entonar durant la manifestació. “La melodía es la misma del himno «Cara al sol»”, explicaven; una referència que segurament tots els assistents coneixien a fons. Així, si al Vicente Calderón catalans i bascos ofenien la monarquia amb un himne tan violent com “Un elefante / se balanceaba / sobre la tela de una araña”, als carrers de la capital del regne els simpàtics feixistes cantaven aquesta alegre cançó amb la melodia del Cara al sol: “Catalán, que injuriaste la bandera / que yo he jurado defender: / morirás como una fiera / por traidor a mi fe. / Catalán, judío y renegado: / pagarás los daños que has causado.” Que monos, oi que sí?
És curiosa la vara de mesurar de la democràcia espanyola. Si un adolescent reclama el català a un supermercat o uns joves cremen una fotografia d’un Borbó, acaben a dins d’una furgoneta blindada de pet cap a Madrid, per ser sotmesos a la maquinària judicial de l’Estat. Si ets un feixista amb la capacitat de violar en una tarda un bon grapat d’articles del codi penal, rebràs protecció policial. No fos cas que fossis atacat per una horda bascocatalana armada fins a les dents... amb xiulets.

Publicat el dilluns 28 de maig de 2012 al diari El 9 Esportiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada