dilluns, 7 de maig del 2012

Et trobarem a faltar, Aiguafresca!



El mateix dia que Pep Guardiola disputava el seu últim partit al Camp Nou com a entrenador del Barça i s’acomiadava dels aficionats en olor de santedat, al nord del país també es produïen uns comiats igualment emocionants.
A Perpinyà, la USAP va aconseguir un triomf vital contra el Lió, tot sumant uns punts d’or que li asseguren la permanència en el Top 14 i conservant alhora el privilegi de ser —juntament amb el Tolosa— l’únic equip que no ha perdut mai la seva plaça a la màxima competició del rugbi francès.
Estranyament, però, el matx no va ser el més destacat de la jornada a l’Aimé Giral. Uns quants mites usapistes disputaven ahir el seu darrer matx a l’estadi. Alguns perquè es retiren, d’altres perquè han resultats afectats per la profunda renovació de l’equip de cara a la temporada vinent, amb nou entrenador i noves estrelles. Ahir tothom tenia la sensació de cloure una etapa gloriosa que va portar la USAP a disputar una final europea el 2003 i a guanyar el títol francès el 2009, trencant mig segle de sequera. Potser el millor símbol de tot plegat sigui Perry Freshwater, el gran pilar neozelandès i internacional amb la selecció anglesa que ahir va rebre una interminable ovació de les grades de l’Aime Giral. Va arribar a Perpinyà fa deu anys provinent dels Tigres de Leicester i l’afició catalana no va trigar gaire a rebatejar-lo com a “Aiguafresca”. És introvertit i no és cap líder, però ha estat durant una dècada una peça fonamental de l’equip que sense cap dubte trobarem molt a faltar.
Un altre mite que dissabte va penjar les botes és el puma Rimas Álvarez-Kairelis. Un segona línia excepcional, que després de gairebé una dècada en els mítics Pucarà d’Argentina va aterrar a Perpinyà el 2001 per romandre amb la USAP fins al final de la seva carrera. L’ovació de gratitud que l’Aimé Giral va dedicar al veterà rugbista va igualar la d’Aiguafresca. La nova USAP de la propera temporada haurà de treballar de valent per igualar les fites aconseguida per aquesta generació.

Publicat el dilluns 7 de maig de 2012 al diari El 9 Esportiu de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada