dilluns, 3 de setembre del 2012

Nervis a Perpinyà


Publicat el dilluns 3 de setembre de 2012 al diari El 9 Esportiu

Ja hi tornem a ser. La immensa família del rugbi nord-català havia acabat la temporada passada amb els nervis destrossats. De guanyar el títol de França i arribar a semifinals de la copa d’Europa, a patir fins al darrer instant per no baixar de categoria.
Per acabar amb el patiment, aprofitant que molts dels mites que van portar l’equip a la glòria ja havien complert el seu cicle, els perpinyanesos van trencar la guardiola i van fitxar a tort i a dret, incloent-hi estrelles internacionals i nou cos tècnic.
Ja se sap, però, que els diners no fan la felicitat. Nova temporada, nou equip, nous entrenadors. Tres partits, tres derrotes. Tothom sap que un equip que s’ha renovat de dalt a baix necessita un temps de rodatge fins que les peces encaixen i la màquina agafa velocitat de creuer. Jo ho entenc així, però al nord del país la passió per rugbi pot més que el seny. Els nervis tornen a estar a flor de pell a la plana del Rosselló. Fins i tot tornen a circular els habituals rumors sense fonament de cessament del president Goze.
En aquest context, què voleu que us digui: se’m fa la boca aigua de pensar en el partit que ens espera el dia 15 a l’estadi olímpic Lluís Companys. Una USAP assedegada de victòria davant un Estadi Tolosà còmodament instal·lat a la part alta de la classificació. Si a sobre ho amanim tot plegat amb la tradicional rivalitat catalanooccitana pel que fa al rugbi, ens espera un còctel explosiu. Us podria parlar del factor emocional que representa que els nostres germans del nord vulguin jugar de locals a Barcelona, de la defensa activa que fa la USAP de la llengua i la cultura catalanes, del gest lloable del FC Barcelona de cedir la recaptació als damnificats pels focs de l’Empordà i un munt d’arguments més, però si us haig de ser sincer, crec honestament que no en cal més que un, d’argument: ens espera un partit de rugbi de màxim nivell continental, per llogar-hi cadires.
L’11 de setembre, una delegació destacada de la USAP serà a Barcelona, a la zona de l’Arc de Triomf, amb un estand, per manifestar la seva adhesió als actes de la Diada. Allà hom podrà comprar entrades per al partit. Jo no m’ho perdria per res del món!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada